Nastopajoči

NASTOPAJOČI

Lep večer s čarobno glasbo

Praznično vzdušje bo zopet pričaral Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko Georga Pehlivaniana.

Solisti bodo trobentač Leon Pokeržnik, violinist Nikola Pajanović ter pianista Urban Stanič in Natalia Sokolovskaya.

poslanstvo managerskega koncerta

ORKESTER

Orkester v izjemni formi

Tudi letos bo igral Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko ameriškega dirigenta Georga Pehlivaniana.

George Pehlivanian

George Pehlivanian je resničen svetovljan. Rojen je bil v Bejrutu v armenski družini, se kot otrok preselil v ZDA, kjer je študiral violino ter dosegel prve uspehe. Zadnjih 10 let pa živi v Parizu in dela po vsem svetu. Dirigiranja se je učil od dveh najboljših svetovnih mojstrov: Pierra Bouleza in Lorina Maazla. Sedaj tudi Pehlivanian poučuje bodoče dirigente in sicer na Ecole National Superieur de Music et Danse v Parizu in na konservatoriju Katarina Gurska v Madridu. Mednarodno pozornost je zbudil leta 1991, ko je pri 27 kot prvi Američan zmagal na prestižnem tekmovanju dirigentov v Briançonu v Franciji. Od takrat je gost številnih priznanih orkestrov, kot so Orkester Londonske filharmonije, Orkester Milanske Scale, Orkester Santa Cecilila iz Rima, Orkester Rotterdamske filharmonije, Orkester Moskovske filharmonije in Orkester BBC. Med letoma 2005 in 2008 je bil prvi tuji šef dirigent Orkestra Slovenske filharmonije.

George Pehlivanian

IMATE VPRASANJE?

Več informacij o dogodku

Koncert bo v soboto, 15. decembra 2018 ob 19.30 uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubjani. Simfonični orkester RTV Slovenija bo vodil dirigent George Pehlivanian. Solisti bodo trobentač Leon Pokeržnik, violinist Nikola Pajanović ter pianista Urban Stanič in Natalia Sokolovskaya.

Vstopnice za koncert niso v prosti prodaji, temveč so rezervirane le za sponzorje, partnerje in donatorje koncerta. Se vidite v tej izbrani družbi? Pišite nam na info@stj.si ali vnesite vaše podatke in v kratkem vas bomo kontaktirali.