Mladi talenti

Managerski koncert že vrsto let deluje tudi kot dobrodelna prireditev, saj del dobička namenja mladim talentom.

Skozi leta smo pri razvoju pomagali preko 100 mladim talentom. Mnogi od njih so danes že uveljavljeni glasbeniki, a se zavedajo, da je Managerski koncert pomembno prispeval k njihovemu razvoju v vrhunskega glasbenika. Spodaj je le peščica tistih, ki jih skozi leta podpiramo.

slobodan sibinčič, organizator managerskega koncerta
Irena Preda

Irena Preda

Nastop na 16. managerskem koncertu je bil eden mojih prvih solističnih nastopov s simfoničnim orkestrom in tako zame velika prelomnica. Prav tako je bila velika prelomnica študij na tako izjemnem in priznanem učilišču, kot je Trinity College of Music v Londonu. Za oboje pa se v prvi vrsti lahko zahvalim podpori, ki sem jo prejemala vsa leta študija ravno iz tega naslova.

Mojca Zlobko Vajgl

Mojca Zlobko Vajgl

Managerski koncert je ena izmed redkih in zato toliko bolj dragocenih tradicij v Sloveniji, ki vzdržujejo povezavo med umetniki in ljudmi, ki odločajo in ustvarjajo v gosdpodarstvu. Več rodov slovenskih umetnikov je bilo deležnih pozornosti in podpore udeležencev tega čudovitega vsakoletnega dogodka. Med njimi sem bila z velikim veseljem tudi sama. Koncerti na katerih sem nastopila so mi ostali v spominu kot nekaj posebno lepega in dragega.

Mate Bekavac

Mate Bekavac

Kot mlad glasbenik sem dvakrat nastopil na Managerskem koncertu. Verjetno obstaja več perspektiv gledanja na tovrstni dogodek, poleg veličastnega dogodka z elegantnimi večernimi toaletami, bogatim cateringom in priložnosti za druženje pred, vmes in po koncertu. Meni, kot poustvarjalnemu umetniku, pa danes ponuja možnost urjenja v poslušanju in me boža z blagodejnim vplivom, ki ga ima klasična glasba na človeško dušo.

Mak Grgić

Mak Grgić

V času, ko zaradi finančnih težav naše prelepe domovine kultura trpi, se glasbeniki, mladi in stari, sprašujemo, kje so tisti lepi časi, ko sta cvetela mecenstvo in družbena naklonjenost kulturi. Kljub vsemu pa dobrosrčnost še obstaja. Tudi sam sem je bil deležen, ko se mi je ponudila priložnost igrati na Managerskem koncertu. Ni večjega ponosa kot nastopiti kot solist na največjem slovenskem odru ob boku čudovitega Simfoničnega orkestra RTV. Verjamem, da se bo trud organizatorja in vseh partnerjev koncerta poplačal z uspehom nas, ki smo nastopili na tem edinstvenem koncertu.

Tanja Sonc

Tanja Sonc

Z veseljem in navdušenjem sem sprejela povabilo za igranje na Managerskem koncertu 2013. Možnost ustvarjanja pred polno dvorano Cankarjevega doma, pod taktirko odličnega dirigenta Georga Pehlivaniana in ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija je želja vsakega glasbenika. Zame je bil ta koncert poseben dogodek, saj sem se ponovno lahko predstavila občinstvu v svoji domovini in hvaležna sem vsem, ki so to omogočili.

Lana Trotovšek

Lana Trotovšek

24.managerski koncert mi bo ostal v spominu, a ne le zaradi čarobnega vzdušja.. Dogodek bo v posebnem kotičku, ker je bil to en izmed prvih skupnih koncertov s sestro Ano Julijo. Nedvomno je velik užitek nastopiti z izvrstnimi RTV Simfoniki in maestrom Pehlivanianom; to je odlična izkušnja ter za mnoge mlade talente odskočna deska. Najlepša hvala za veliko podporo in vašo zvestobo klasični glasbi.

Ana Julija Mlejnik

Ana Julija Mlejnik

Rada bi se zahvalila za prečudovit večer. Igrati z orkestrom v Cankarjevem domu je bila vedno moja želja. Hvala, ker ste mi pomagali uresničiti te sanje. Na odru sem se počutila odlično! Orkester in maestro sta bila super, publika pa prijazna in topla. Posebno doživetje je bilo igrati skupaj s sestro Lano Trotovšek.

Eva-Nina Kozmus

Eva-Nina Kozmus

Rada bi se vam iz srca zahvalila za prekrasen koncert. Zelo sem bila počaščena da sem lahko sodelovala na tem prekrasnem dogodku. Najlepša hvala za vse kar počnete za prihodnost mladih glasbenikov!

Ana Berus

Ana Berus

Nastop na 25. managerskem koncertu je bil zame neverjetna izkušnja. Prvič sem kot solistka nastopila s simfoničnim orkestrom v in spoznala ogromno novih glasbenikov, hkrati pa je zame ta koncert zelo pomembna glasbena referenca. Bila sem počaščena, da sem lahko nastopila na tako velikem odru in sodelovala s tako uspešnimi glasbeniki in maestrom Pehlivanianom. Koncert in celoten projekt mi bo za vedno ostal v posebnem spominu. Najlepše se zahvaljujem Slobodanu za povabilo in njegovo požrtvovalnost ter dobroto do mladih glasbenikov!

Mojca Bitenc

Mojca Bitenc

Zelo sem bila vesela vabila na 25. managerski koncert sploh, ko sem izvedela s kakšnim namenom je prirejen in koliko lepih zgodb se je s tem koncertom rodilo. Občudujem ljudi, ki jim je mar za razvoj mladih talentiranih glasbenikov, ker so v današnjem času redkost! Hvaležna sem, da mi je bila dana možnost nastopiti z odličnim orkestrom RTV Slovenija, maestrom Georgeom Pehlivanianom, občutiti posebno energijo za in na odru ter jo deliti z občinstvom v polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Ustanovi Klasika želim še veliko uspešnih projektov!

Irena Yebuah Tiran

Irena Yebuah Tiran

Ker vem, kakšno poslanstvo ima ustanova Klasika, sem bila povabila za nastop na managarskem koncertu izjemno vesela. Vsak koncert s simfoničnim orkestrom je doživetje, zame pa je bilo to še ena posebna izkušnja, saj sem na velikem odru stala s svojo bivšo učenko. Za to izkušnjo sem izredno hvaležna.

Luka Brajnik

Luka Brajnik

V veliko zadovoljstvo mi je bilo skupaj z bratom nastopiti na 25. Managerskem koncertu s simfoniki pod vodstvom odličnega dirigenta Pehlivaniana, saj sva po tem našem prvem druženju v Cankarjevem domu postala dobra kolega in tudi že večkrat nastopila skupaj. Zahvaljujem se Vam za odlično organizacijo, ter za resnično prijetno druženje po koncertu.

Marko Hatlak

Marko Hatlak

Julija Vrabec

Julija Vrabec

Stefan Milenković

Stefan Milenković

Blaž Ogrič

Blaž Ogrič

Zala Kravos

Zala Kravos

Olena Tsymbal

Olena Tsymbal

Meta Fajdiga

Meta Fajdiga

Pia Novak

Pia Novak

Talita Sofija Komelj

Talita Sofija Komelj

Ana Vidmar

Ana Vidmar

Benjamin Pregl

Benjamin Pregl

Jure Počkaj

Jure Počkaj

Metka Črnugelj

Metka Črnugelj

Nikola Pajanović

Nikola Pajanović

Igrati pred polno dvorano na managerskem koncertu je bila zame zelo posebna izkušnja. Iskrena hvala gospodu Sibinčiču za to priložnost in za vso pomoč, ki sta mi jo z gospodom Kosuto nudila pri študiju.

Tanja Sonc

Tanja Sonc

Slišala sem že za managerski koncert na katerem nastopajo mladi talenti, zato sem bila zelo počaščena, ko me je gospod Sibinčič poklical in mi ponudil to enkratno priložnost nastopiti z orkestrom pred polno dvorano.

Jerica Steklasa

Jerica Steklasa

Sodelovanje z RTV Simfoniki in Maestrom Pehlivanianom, ter stati na odru z mojim bratom Dominikom in odličnimi sopevci je bila res nepozabna izkušnja, ki mi bo za vedno ostala v lepem spominu. Tudi vsi moji so bili navdušeni nad koncertom, ki se jih je močno dotaknil in ganil.

Dominik Steklasa

Dominik Steklasa

Presrečen in hvaležen sem, da mi je g. Sibinčič omogočil, da sem se kot dirigent predstavil na tem veličastnem dogodku. Nastopiti skupaj z mojo sestro Jerico in dirigirati vrhunskemu Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija na podiju mogočnega odra Gallusove dvorane Cankarjevega doma je izjemna izkušnja!

Jaka Mihelač

Jaka Mihelač

Ideja, da pri nas nekdo podpira mlade umetnike in jim ob tem omogoči nastop z orkestrom pred polno dvorano je izjemna. Mladi rabimo tovrstne priložnosti. Čestitke gospodu Sibinčiču in lepa hvala za to priložnost.

Alexey Pudinov

Alexey Pudinov

Hvala za priložnost za nastop na managerskem koncertu v Sloveniji. S profesorico Normo Fisher sva dobro pripravila Rahmaninove Variacije na Paganinijevo temo. Hvala Slobodanu za vso pomoč.

Natalia Sokolovskaya

Natalia Sokolovskaya

Velika hvala moji profesorici Normi Fisher in gospodu Sibinčiču, da sta mi omogočila nastop na koncertu v Ljubljani. Publika je bila poznavalska in je toplo nagradila naše igranje. Pomoč mladim talentom je neprecenljiva.

Nika Gorič

Nika Gorič

Na managerskem koncertu bi morala nastopiti že pred štirimi leti, vendar mi je nastop v Avstraliji to preprečil. Zato sem bila res vesela, da sem lahko nastopila tokrat. Publika je se je lepo odzvala in nagradila naš nastop. Sploh se ni čutilo, da smo zaradi ukrepov nastopili pred pol polno dvorano.

IMATE VPRAŠANJE?

Več informacij o dogodku

Koncert bo v soboto, 14. decembra ob 19.30 uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Igral bo Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko maestra Georga Pehlivaniana. Solisti bodo mladi glasbeni talenti, varovanci Ustanove Klasika.

Vstopnice za koncert niso v prosti prodaji, temveč so rezervirane za sponzorje in partnerje koncerta. Letos so te vstopnice že razprodane.

Omejeno število vstopnic je namenjenih donatorjem mladih glasbenih talentov. Če želite sodelovati kot donator, nam pišite na ino@stj.si ali vnesite vaše podatke v obrazec na desni in v kratkem vas bomo kontaktirali.