Nastopajoči

NASTOPAJOČI

Lep večer s čarobno glasbo

Praznično vzdušje je zopet pričaral Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko Georga Pehlivaniana.

Solisti so bili violinist Stefan Milenković, harmonikar Marko Hatlak, klarinetistka Julija Vrabec in hornist Blaž Ogrič.

poslanstvo managerskega koncerta

ORKESTER

Orkester v izjemni formi

Tudi letos bo igral Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko ameriškega dirigenta Georga Pehlivaniana.

George Pehlivanian

George Pehlivanian je resničen svetovljan. Rojen je bil v Bejrutu v armenski družini, se kot otrok preselil v ZDA, kjer je študiral violino ter dosegel prve uspehe. Zadnjih 10 let pa živi v Parizu in dela po vsem svetu. Dirigiranja se je učil od dveh najboljših svetovnih mojstrov: Pierra Bouleza in Lorina Maazla. Sedaj tudi Pehlivanian poučuje bodoče dirigente in sicer na Ecole National Superieur de Music et Danse v Parizu in na konservatoriju Katarina Gurska v Madridu. Mednarodno pozornost je zbudil leta 1991, ko je pri 27 kot prvi Američan zmagal na prestižnem tekmovanju dirigentov v Briançonu v Franciji. Od takrat je gost številnih priznanih orkestrov, kot so Orkester Londonske filharmonije, Orkester Milanske Scale, Orkester Santa Cecilila iz Rima, Orkester Rotterdamske filharmonije, Orkester Moskovske filharmonije in Orkester BBC. Med letoma 2005 in 2008 je bil prvi tuji šef dirigent Orkestra Slovenske filharmonije.

George Pehlivanian

IMATE VPRAŠANJE?

Več informacij o dogodku

Koncert je bil v soboto, 14. decembra 2019 ob 19.30 uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Igral je Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko maestra Georga Pehlivaniana. Solisti so bili violinist Stefan Milenković, harmonikar Marko Hatlak, klarinetistka Julija Vrabec in hornist Blaž Ogrič.

Vstopnice za koncert niso v prosti prodaji, temveč so rezervirane za sponzorje in partnerje koncerta. Letos so te vstopnice že razprodane.

Omejeno število vstopnic je namenjenih donatorjem mladih glasbenih talentov. Če želite sodelovati kot donator, nam pišite na ino@stj.si ali vnesite vaše podatke v obrazec na desni in v kratkem vas bomo kontaktirali.