Nastopajoči

NASTOPAJOČI

Lep večer s čarobno glasbo

Igral bo Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko maestra Georga Pehlivaniana. Solistke bodo mlade pianistke: Meta Fajdiga, Zala Kravos in Olena Tsymbal.

poslanstvo managerskega koncerta

Zala Kravos

https://www.managerski-koncert.si/wp-content/uploads/2022/11/zala-bw-1.jpg

Olena Tsymbal

https://www.managerski-koncert.si/wp-content/uploads/2022/11/olena-bw-1.jpg

Meta Fajdiga

https://www.managerski-koncert.si/wp-content/uploads/2022/11/meta1-bw-1.jpg

George Pehlivanian

https://www.managerski-koncert.si/wp-content/uploads/2017/10/nastopajoci_4.jpg

Mednarodno pozornost je zbudil leta 1991, ko je pri 27 kot prvi Američan zmagal na prestižnem tekmovanju dirigentov v Briançonu v Franciji. Od takrat je gost številnih priznanih orkestrov, kot so Londonska filharmonija, orkester milanske Scale...

ORKESTER

Orkester v izjemni formi

Tudi letos bo igral Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko ameriškega dirigenta Georga Pehlivaniana.

George Pehlivanian

George Pehlivanian je resničen svetovljan. Rojen je bil v Bejrutu v armenski družini, se kot otrok preselil v ZDA, kjer je študiral violino ter dosegel prve uspehe. Zadnjih 10 let pa živi v Parizu in dela po vsem svetu. Dirigiranja se je učil od dveh najboljših svetovnih mojstrov: Pierra Bouleza in Lorina Maazla. Sedaj tudi Pehlivanian poučuje bodoče dirigente in sicer na Ecole National Superieur de Music et Danse v Parizu in na konservatoriju Katarina Gurska v Madridu. Mednarodno pozornost je zbudil leta 1991, ko je pri 27 kot prvi Američan zmagal na prestižnem tekmovanju dirigentov v Briançonu v Franciji. Od takrat je gost številnih priznanih orkestrov, kot so Orkester Londonske filharmonije, Orkester Milanske Scale, Orkester Santa Cecilila iz Rima, Orkester Rotterdamske filharmonije, Orkester Moskovske filharmonije in Orkester BBC. Med letoma 2005 in 2008 je bil prvi tuji šef dirigent Orkestra Slovenske filharmonije.

George Pehlivanian